De sfeer van een waterdamphaard

De vraag die je je altijd moet blijven stellen, is wat je nu eigenlijk verwacht van een haard. Is het de bedoeling dat de haarden vooral voor warmte zorgen, of is sfeer juist een belangrijke factor. Wanneer dit laatste het geval is, dan kan het interessant zijn om eens meer te verdiepen in de waterdamphaarden die op de markt zijn. Deze zijn misschien wel het meest geschikt van allemaal als het gaat om het bieden van een fijne sfeer. Dat komt doordat de moderne technieken wel heel veel te bieden hebben op dit gebied tegenwoordig.

Vlammen van water

Het leuke aan een haard zoals deze is dat je illusies kunt wekken. Zo kan je de illusie van vuur opwekken met water. Precies het tegenovergestelde van wat je zou denken dus. Dit komt doordat de waterdamphaarden een mist verzorgen waarmee kleine lichtpuntjes al heel snel in grote vlammen lijken te veranderen. Daardoor is het dus heel gemakkelijk mogelijk om een oude kachel na te maken, zonder dat je hierbij veel hoeft op te stoken. Dat kan dus een hele interessante, milieuvriendelijke optie zijn. Er is daarom dus ook alle reden om hier eens serieus naar te kijken.

Uitstraling

Niet alleen de illusie van vuur maakt de kachel interessant om te overwegen. Ze zijn ook mooi in te passen in heel veel verschillende soorten interieursoorten. Dat kan bijvoorbeeld worden gedaan door na te denken over het gebruik van een schouw of juist niet. Wanneer je hierover nadenkt kan je al snel gemakkelijk zorgen dat de kachel precies past bij de andere items die je in je ruimte hebt gezet. Daardoor kan je nog meer het gevoel van een echt haardvuur laten bestaan. Dit is immers ook een belangrijke reden om voor deze vorm van een haard te kiezen als liefhebber.

U kunt een compleet assortiment aan brandende waterdamp haarden vinden in onze showroom in Almere, naast waterdamphaarden hebben we vele cinewall haarden, inbouwhaarden en 3-zijdige haarden te aanschouwen.

Geef een reactie